Fup og svindel på Porcelainsgrunden
Danlit Entreprise I/S
Mosevej 6 Blåhøj
7330 Brande
A-Sjakket ApS (Lukket)
Vordroffsvej 61
1900 Frederiksberg C
Observeret
Observeret

Peter Lindhart Sørensen er bagmand for firmaet DanLits aktiviteter.

Murersvendenes Fagforening bliver opmærksom på, at firmaet Danlit entreprise I/S går og skalmurer i Fajance-haven. Firmaets bagmand, Peter Lindhardt Sørensen, har ved hjælp af 30 litauiske 'arme-ben'-folk lavet et I/S selskab, hvor alle 30 skulle være medejere.

Da der ikke er tale om et "selvstændigt" firma, men blot endnu et forsøg på at omgå reglerne og underbetale arbejderne, presser fagforeningen hovedentreprenøren, A-sjakket, som er medlem i Dansk Byggeri, til at fjerne fup-firmaet fra byggepladsen. Der blev lavet en aftale om at ansætte et murersjak direkte i firmaet og lave arbejdet færdigt.

 

A-Sjakket går i betalingsstandsning

A-sjakket søger svende og arbejdsfolk her i Murersvendenes Fagforening, og efter kort tid er der stablet et sjak på benene. Men forholdene ude på byggepladsen sejler. Der mangler de mest almindelige materialer, og der bliver ikke udvist nogen interesse fra firmaet til at få løst problemerne – i slutningen af forløbet kan man slet ikke komme i kontakt med firmaet.

En onsdag morgen klokken 6.30 meddeler firmaet folkene, at de ikke skal gå i gang med at arbejde, da man er i betalingsstandsning.

 

Ny aktør på banen

Firmaet Myhlenberg som oprindeligt har arbejdet og murersvendenes Fagforening finder i løbet af kort tid ud af at Myhlenberg betaler alt skyldig løn, og betaler erstatning for afbrydelse i akkord – hvorefter parterne var fritstillet.

 

Myhlenberg forsætter med at benytte arme-ben firmaer

Den sidste udvikling på byggepladsen er, at Myhlenberg har ansat en række 'arme-ben'-folk af dansk og tysk herkomst. Kommer der ikke orden i forholdene, må pladsen lukkes.

Porcelains-forbrikken Fajance Haven
2000 Frederiksberg
Sjælsø Gruppen A/S
Ny Allerødgård Sortemosevej 15
3450 Allerød
Har du yderlige informationer eller oplysninger i sagen,
bedes du kontakte Murersvendenes Fagforening af 1919 for København og Omegn på sid-kbhmur@3f.dk