Presse
 
 

MT Højgaards misbrug af polakker er en skandale

- Den indstilling, som landets største entreprenørfirma, MT Højgaard, har, kan dårligt opfattes som andet end en klar opfordring til snuskede småmestre og fupfirmaer om, at går-den-så-går-den, når det drejer sig om udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft, siger næstformand i Byggefagenes Samvirke, Henrik Lippert, som også er formand for Murersvendens Fagforening i København.

Sagen drejer sig om MT Højgaards håndtering af sagen om otte polske mureres ansættelsesforhold på en byggeplads på Amager, som er omtalt i Nyhedsbrevet 3F i dag, onsdag den 19. oktober. MT Højgaard har via firmaet Brdr. Hjelm og et polsk firma, som man har hyret håndværkerne igennem, haft gang i et million kr.-stort stykke isoleringsarbejde.

- De andre store entreprenørfirmaer har indset, at det er sund fornuft, at det indskrives i kontrakter med underentreprenører, at danske overenskomster og love skal overholdes. - Det selskab vil MT Højgaard ikke være en del af. For man er sikker på, at firmaer, som arbejder for MT Højgaard ved, at der skal være ordnede forhold, siger man.

- Men så selvsikker kan MT Højgaard ikke tillade sig at være. Den nye sag fra Amager viser desværre med al ønskelig tydelighed, at der netop er behov for at få indført en bestemmelse i kontrakterne, som den, de øvrige store firmaer bruger.

- MT Højgaard er førende på entreprenørområdet, ja, og nu er de altså også førende for alle de fidusfirmaer og fuskere, der rundt omkring i villakvartererne har ’polakker’ gående uden overenskomst. De kan nu læne sig op ad MT Højgaard og fortsætte deres udnyttelse.

- Tak for kaffe!, siger jeg bare.

Yderligere kommentarer: 28 10 77 00

Den 19. oktober 2005