Presse
 
 

Lars Engberg og S-BR-gruppen baner vejen for privatisering

De københavnske byggefagforeninger tager skarpt afstand fra den ufornuft, som den socialdemokratiske BR-gruppe har udvist med beslutningen om at fyre de ansatte og lukke kommunens håndværksafdeling.

- Det har ikke skortet på indvendinger fra vores side. Men ikke desto mindre har et flertal i Borgerrepræsentation med S-gruppen i spidsen i aftes vedtaget at skyde sig selv i foden, siger Anders Olesen, formand for Byggefagenes Samvirke i København, i anledning af, at et flertal i Borgerrepræsentationen har besluttet at lukket håndværksafdelingen under Kommune Teknik København.

- Nu må S-gruppen selvfølgelig selv om, hvor de vil skyde sig, her få dage inden vi skal til stemmeurnerne. Det er deres valg. Hvad værre er, så betyder beslutningen, at S-gruppen har skubbet døren op på vid gab for en privatisering af byggeområdet. Det ville vi ellers normalt kun have forventet fra højre side af det politiske billede.

- Som vi ser det, så har S-gruppen fuldstændig tilsidesat de konkrete og realistiske planer for en reorganisering af håndværksafdelingen inden for rammerne af Kommunens Ejendomme, som vi og LO-Storkøbenhavn har foreslået og drøftet med partierne. Det er derfor temmelig uforståeligt, at S-gruppen med djævelens vold og magt vil lukke håndværksafdelingen og lade de private virksomheder få fri adgang til – uden konkurrence – at erobre de markeder, som vedligeholdelsen af kommunens ejendomme udgør.

- Vi har forstået, at socialdemokraternes nye overborgmesterkandidat, Ritt Bjerregaard, ikke er tilhænger af privatiseringer. Vi har også forståelse for, at hun ikke har blandet sig i den nuværende S-gruppens arbejde. Men jeg har en forventning om, at Ritt vil genoptage dialogen med de faglige organisationer, og at vi kan få en fornyet runde om at bevare vedligeholdelsesarbejdet inden for kommunens rammer. Vi har allerede tilsagn fra SF og Enhedslisten, så nu mangler vi bare en melding fra Ritt.

- Det er svært for mig som formand for Byggefagenes Samvirke ikke at have forståelse for den arbejdsnedlæggelse, som kollegerne i håndværksafdelingen har følt sig tvunget ud i idag.

Yderligere kommentarer fra Anders Olesen på 23 24 32 54

Den 4. november 2005